Yemek Sepeti saldırılarının yurt dışı kaynaklı olduğunu tespit edildi !

Yemek Sepeti’ne yapılan saldırının yurt dışı kaynaklı IP’leri tespit edildi. Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda Lojistik AŞ’ye yönelik siber saldırının gerçekleştiği yurt dışı kaynaklı IP adresleri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) tarafından … Okumaya devam et Yemek Sepeti saldırılarının yurt dışı kaynaklı olduğunu tespit edildi !

Çim krizi yayılıyor !

Otomotivde büyüyen çip krizi diğer sektörlere de yayılıyor. Tedarik zincirinde aksamalara neden olan ve ekonomik tahminleri boşa çıkaran Kovid-19 salgını, akıllı telefonlardan bilgisayarlara, askeri ekipmanlardan otomobillere kadar birçok teknolojik ürünün üretiminde kullanılan çiplerin arzında da küresel bir “kıtlığı” beraberinde getirdi. … Okumaya devam et Çim krizi yayılıyor !

Google iklim değişikliği ‘çevre dostu’ rotaları !

Google Haritalar’dan iklim krizine destek Sürücüleri ‘çevre dostu’ rotalara yönlendirecek. Dünyanın en büyük beş teknoloji şirketinden biri olarak kabul edilen ABD merkezli Google, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında haritalar uygulamasında sürücüleri çevre dostu rotalara yönlendirmeye başlayacağını açıkladı. Bu yıl ABD’de faaliyete … Okumaya devam et Google iklim değişikliği ‘çevre dostu’ rotaları !

Türkiye Uzay Ajansı 2028’de Ay’a yumuşak iniş planlıyoruz !

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım 2028’de Ay’a yumuşak iniş planlıyoruz. Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, 2028 yılında Ay’a yumuşak iniş gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi. Bunun Türkiye için devrim niteliğinde olduğunu belirten Yıldırım, “Tüm misyon zor zincir halkalarından oluşuyor. … Okumaya devam et Türkiye Uzay Ajansı 2028’de Ay’a yumuşak iniş planlıyoruz !

Nuri Bilge Ceylan’dan film çekimlerine başlandı!

Nuri Bilge Ceylan’ın heyecanla beklenen Kuru Otlar Üstüne isimli yeni filminin çekimlerine başlandı. Filmin başrollerinde Deniz Celiloğlu ve Merve Dizdar yer alıyor. İZLEYİCİ İLE 2022’de buluşması planlanıyor. Kış Uykusu filmiyle Altın Palmiye kazanan, son olarak yine Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan Ahlat Ağacı filmine imza atan usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan, sinemalara yeni bir filmle dönmek için hazırlanıyor. Nuri Bilge Ceylan’ın Kuru Otlar Üstüne adını taşıyan yeni filmi, geçtiğimiz yıl Avrupa Konseyi’nin Eurimages Fonu’ndan 470 bin euro destek almıştı. Aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 2 milyon TL yapım desteği de alan filmin çekimlerine Erzurum’da başlandı. Başrollerinde Deniz Celiloğlu ve Merve Dizdar‘ın yer aldığı film, Anadolu’da ücra bir köyde zorunlu görevini tamamlarken, … Okumaya devam et Nuri Bilge Ceylan’dan film çekimlerine başlandı!

Seyahat engeliyle karşılaşabilecek Oscar adaylarına yeni seçenekler!

Salgın döneminin olumsuz etkilerinden dolayı seyahat engeliyle karşılaşabilecek Avrupa’da ve dünyanın dört bir yanında bulunan adayların törene katılması için başta Londra olmak üzere Avrupa’nın birçok bölgesine fiziksel olarak farklı lokasyonlar kurmak da bu seçenekler arasında yer alıyor. Akademi, seyahat engeliyle karşılaşabilecek adayların Oscar Ödül Töreni’ne katılabilmeleri için yeni seçenekler sunuyor. Bu seçenekler arasında, Avrupa’da ve dünyanın dört bir yanında bulunan adayların törene katılması için başta Londra olmak üzere Avrupa’nın birçok bölgesinde fiziksel olarak buluşabilmek adına farklı lokasyonlar belirlemek yer alıyor. Pandemi dönemi koşulları altında düzenlenecek olan 93. Akademi Ödülleri Töreni için heyecanlı ve meraklı bekleyişimiz sürüyor. Bilindiği üzere ödül töreni bu sene, … Okumaya devam et Seyahat engeliyle karşılaşabilecek Oscar adaylarına yeni seçenekler!